Sambal peteh - petai
Een heerlijke sambal met petehbonen. Echt een sambal.... voor de liefhebber . Ingrediënten: 100 gr. petehbonen 200 gr. verse gepelde garnalen 1 serehstengel, gekneusd 1 theel. trassi 1 eetl. water 1 theel. asem (siroop) 1 eetl. water 1/8 blok santen (kokos crème) olie Boemboe: 5 rode lomboks 1 cm laos 3 sjalotjes 5 teentjes knoflook zout naar smaak Bereiding: Maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een mooie, gladde pasta. Meng de asem met het water en doe dit ook met de trassi. Verhit in een wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de sereh. Voeg dan het trassiwater, het asemwater, de petehbonen en de garnalen toe en kook dit mengsel in ongeveer 1 minuutje. Vervolgens de santen erin smelten en zachtjes laten koken. De sambal is klaar als de olie (van de santen) boven komt drijven.