Sambal tomat
De
sambal
tomat
heeft een zachte, frisse tomatensmaak. Hij is ideaal om te verwerken
in
diverse kip-, vlees- of visgerechten, maar is ook lekker om gewoon als sambal bij de witte rijst te gebruiken. Zelfs bij je snacks is deze sambal niet te versmaden.
diverse kip-, vlees- of visgerechten, maar is ook lekker om gewoon als sambal bij de witte rijst te gebruiken. Zelfs bij je snacks is deze sambal niet te versmaden.
Ingrediënten:
5 rijpe tomaten
1 ui
1 theel. nootmuskaat
1 theel. peper
5 grote lomboks
¼ kopje azijn
zout
1 theel. nootmuskaat
1 theel. peper
5 grote lomboks
¼ kopje azijn
zout
Bereiding:
Snijd de tomaten fijn. Braad de gestampte ui met de nootmuskaat, peper en de lombok. Voeg de azijn en de tomaten toe samen met een beetje zout en laat het geheel opkoken tot een dikke saus.
Reacties
Een reactie posten