Zelf sambal maken is niet moeilijk ...

Zelf sambal maken lijkt misschien wel moeilijk, althans dat denken veel mensen en dat is wellicht ook de reden dat veel mensen de sambal kant-en-klaar kopen in de winkel. “Het is vast moeilijk, het vergt veel tijd en een potje sambal kopen dan heb je de sambal sneller en het zal ook nog goedkoper zijn”. Zo wordt door veel mensen vaker gedacht. 

Dat mag allemaal wel zo zijn, gemak dient immers de mens, maar als je zelf sambal gaat maken zal je merken dat de zelfgemaakte sambal een avontuur biedt van pittige smaken recht in je eigen keuken. Deze hete saus/pasta, die zijn oorsprong vindt in de Indonesische keuken, is een explosie van smaak en hitte, waarin rode pepers de hoofdrol spelen en die door geen enkele kant-en-klare versie te evenaren valt. 

Het zelf maken van sambal is bovendien ook nog erg leuk, erg makkelijk, en juist veel goedkoper dan zo’n kant-en-klaar potje kopen. Sambal maken is gemakkelijk en al helemaal met een keukenmachine cq de blender. Normaal gesproken neemt het niet meer dan een half uurtje in beslag en daarna heb je, afhankelijk van de hoeveelheid, een paar potten sambal in je ijskast staan die met gemak enkele weken goed blijven.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Sambal kecap (ketjap)

Sambal ulek (oelek) De moeder aller sambals ....

Sambal bawang