Sambal matah

Sambal matah betekent letterlijk rauwe sambal. Deze traditionele Balinese Sambal is mild en lekker bij een stukje vis of salade.

Ingrediënten:

7 rode rawits

5 sjalotten
1 dun schijfje djahé (of een 1/2 theel poeder)
1 sereh stengel (alleen het wit)
5 daun djeruk purut
halve theelepel trassi
zeezout (uit het molentje) naar smaak

Bereiding:

Snijd de sjalotten zeer fijn en vermeng het met een theelepel zout. Daarna afspoelen en weg zetten. Djahé, rawits, sereh en djeruk purut zeer fijn hakken. Blend deze ingrediënten zeer zorgvuldig (liever te lang dan te kort) en dit samen met de trassi. Zorg wel, dat de trassi goed vermengd wordt. Trouwens; sjalotjes van tevoren even afwassen zodat het zout eruit is. Daarna een beetje grof zeezout naar smaak over het geheel toevoegen. Meng alles wat uit de blender komt goed met de sjalotten. Lekker bij gegrilde vis, gegrilde kip en zomerse salades. Deze sambal wordt niet gebakken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Sambal kecap (ketjap)

Sambal ulek (oelek) De moeder aller sambals ....

Sambal bawang