Sambal manis
Milde gebakken sambal voor de rijsttafel, vlees, kip en visgerechten.
Ingrediënten:
1
stukje
asem
of een flinke theel. asemstroop
1 eetlepel ketjap manis
9 grote rode lomboks
1 eetlepel ketjap manis
9 grote rode lomboks
zout naar smaak
stukje gula djawa )rietsuiker
2 teentjes knoflook
1 eetlepel ketjap manis
9 grote rode lomboks
1 eetlepel ketjap manis
9 grote rode lomboks
zout naar smaak
stukje gula djawa )rietsuiker
2 teentjes knoflook
Bereiding:
Was de lomboks en wrijf de lomboks samen met de knoflook tot een pasta in de vijzel of nog gemakkelijker, met behulp van een blender.
Fruit dit bovenstaand mengsel kort in niet al te hete olie en voeg dan de ketjap, suiker, asem en zout toe. Vervolgens een beetje water erbij en eventjes zachtjes laten pruttelen totdat het water vrijwel is verdampt.
Reacties
Een reactie posten