Sambal kelapa

Sambal kelapa is een naar kokos smakende sambal en is eigenlijk heel eenvoudig te maken. Deze sambal bestaat uit een paar kruiden en een zakje geraspte kokos.

Ingrediënten:

300 gr geraspte kokos
3 lomboks
1 schijfje laos of een ½ theel poeder
1 theel limoensap
klein stukje trassi
theel zout
2 eetl plantaardige olie

Bereiding:

Maak de lombok schoon en snij deze in stukjes. Lombok en de trassi in de blender malen. Pak een wadjan en doe er de olie in en verwarm deze. Doe de gemalen lombok, de laos en een beetje zout in de olie. Blijf roeren (doe nu het limoensap erbij) en zorg dat de wadjan niet op een al te groot vuur staat. Pas op het laatst roert men de geraspte kokos erdoor. Goed door elkaar hutselen, eventjes op een klein vuurtje laten bakken en binnen een paar minuutjes is deze heerlijke kokos sambal klaar.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Sambal kecap (ketjap)

Sambal ulek (oelek) De moeder aller sambals ....

Sambal bawang