Sambal katjang

Sambal katjang (kacang) is een sambal gemaakt met pinda's. (katjang betekent
pinda)
 Het is een milde, enigszins zoete en lekker gevulde sambal. Is heerlijk bij de nasi goreng of bami.

Ingrediënten:

½ kg. pinda's

9 rode grote lomboks
3 teentjes knoflook
2 cm gember (djahé) of een flinke theel poeder
1 grote ui
2 theel trassie
2 theel gula djawa
1 koffiekopje dikke kokosmelk (santen asli)
4 eetl asemsiroop
zout naar smaak
plantaardige olie

Bereiding:

Maal de pinda's fijn en snijd de ui. Een blender gebruiken is geen schande en een stuk gemakkelijker. Verhit in een wadjan of koekenpan de olie en fruit hierin de ui samen met de trassie. Maal de lomboks, knoflook, gember en de gula djawa fijn tot een pasta en voeg dit bij de gefruite ui. Doe dan de kokosmelk erbij en blijf roeren totdat de kokosmelk is opgenomen. Dan het zout en de gemalen pinda's erbij doen en bak dit totdat de olie vrijkomt. Meng als laatste de asem door het geheel. Nog eventjes op een laag vuurtje laten pruttelen en klaar is deze heerlijke sambal.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Sambal kecap (ketjap)

Sambal ulek (oelek) De moeder aller sambals ....

Sambal bawang