Sambal Gledek
Sambal
Gledek niet
voor niets één van de pittigste sambals. Gledek betekent: "heet als de bliksem"
Deze
pittige sambal is zeer zeker geschikt voor de geoefende heet eter !
Ingrediënten:
7
gele adjuma pepers (met zaadlijsten heter dan zonder)
6 rawits (kleine rode pepertjes)
1 rode ui
3 teentjes knoflook
1 theel djahé gember
2 theel laos poeder
1 limoen
4 jeruk purut blaadjes
1 stuk gula djawa (Javaanse palmsuiker)
1 eetl asemsiroop
zout naar smaak
zonnebloem olie
6 rawits (kleine rode pepertjes)
1 rode ui
3 teentjes knoflook
1 theel djahé gember
2 theel laos poeder
1 limoen
4 jeruk purut blaadjes
1 stuk gula djawa (Javaanse palmsuiker)
1 eetl asemsiroop
zout naar smaak
zonnebloem olie
Bereiding:
Snijd alles in grove stukken en doe alles (ook de kruiden en de gula djawa )in de blender met een scheutje olie. Rasp de limoen boven de blender en pers daarna het sap erbij.Maal alles tot een grof papje en
kook daarna 15 minuten in een pannetje of wajang. Vergeet nu wel niet
de jeruk blaadjes en de asemsiroop erbij te doen. Goed door elkaar
roeren en eventjes op een klein vuurtje laten bakken. Binnen een paar
minuutjes is deze super hete sambal klaar. Koel
bewaren, of doe het in kleine bakjes in de vriezer.
Reacties
Een reactie posten