Sambal Gledek

Sambal Gledek niet voor niets één van de pittigste sambals. Gledek betekent: "heet als de bliksem" Deze pittige sambal is zeer zeker geschikt voor de geoefende heet eter !

Ingrediënten:

7 gele adjuma pepers (met zaadlijsten heter dan zonder)
6 rawits (kleine rode pepertjes)
1 rode ui
3 teentjes knoflook
1 theel djahé gember
2 theel laos poeder
1 limoen
4 jeruk purut blaadjes
1 stuk gula djawa (Javaanse palmsuiker)
1 eetl asemsiroop
zout naar smaak
zonnebloem olie

Bereiding:

Snijd alles in grove stukken en doe alles (ook de kruiden en de gula djawa )in de blender met een scheutje olie. Rasp de limoen boven de blender en pers daarna het sap erbij.

Maal alles tot een grof papje en kook daarna 15 minuten in een pannetje of wajang. Vergeet nu wel niet de jeruk blaadjes en de asemsiroop erbij te doen. Goed door elkaar roeren en eventjes op een klein vuurtje laten bakken. Binnen een paar minuutjes is deze super hete sambal klaar. Koel bewaren, of doe het in kleine bakjes in de vriezer.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Sambal kecap (ketjap)

Sambal ulek (oelek) De moeder aller sambals ....

Sambal bawang