Sambal belado
Sambal
belado is een behoorlijke hete sambal. Het is wel zo, dat je deze sambal
voor veel verschillende gerechten kunt gebruiken. Met hard gekookte
eieren, gebakken tahu en zeker lekker met rundvlees. Sambal belado
komt uit de keuken van Padang West-Sumatra.
Ingrediënten:
11 grote
rode lomboks (Spaanse pepers)
11 rawits (kleine pepertjes)
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 grote vleestomaat
2 theel. limoensap
stukje gula djawa (rietsuiker)
zout naar smaak (maar zeker niet te veel)
11 rawits (kleine pepertjes)
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 grote vleestomaat
2 theel. limoensap
stukje gula djawa (rietsuiker)
zout naar smaak (maar zeker niet te veel)
Bereiding:
Verwarm
de olie in een wadjan of koekenpan. Bak de pepers, sjalotjes,
knoflook en tomaat een paar minuten. Maal de ingrediënten fijn in de
vijzel of in de blender en laat de resterende olie in de pan.
Bak de gemalen ingrediënten ongeveer 5 minuten in dezelfde olie. Breng de sambal op smaak met limoensap, gula djawa en zout.
Bak de gemalen ingrediënten ongeveer 5 minuten in dezelfde olie. Breng de sambal op smaak met limoensap, gula djawa en zout.
Reacties
Een reactie posten