Sambal belado

Sambal belado is een behoorlijke hete sambal. Het is wel zo, dat je deze sambal voor veel verschillende gerechten kunt gebruiken. Met hard gekookte eieren, gebakken tahu en zeker lekker met rundvlees. Sambal belado komt uit de keuken van Padang West-Sumatra.

Ingrediënten:

11 grote rode lomboks (Spaanse pepers)
11 rawits (kleine pepertjes)
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 grote vleestomaat
2 theel. limoensap
stukje gula djawa (rietsuiker)
zout naar smaak (maar zeker niet te veel)

Bereiding:

Verwarm de olie in een wadjan of koekenpan. Bak de pepers, sjalotjes, knoflook en tomaat een paar minuten. Maal de ingrediënten fijn in de vijzel of in de blender en laat de resterende olie in de pan.
Bak de gemalen ingrediënten ongeveer 5 minuten in dezelfde olie. Breng de sambal op smaak met limoensap, gula djawa en zout.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Sambal kecap (ketjap)

Sambal ulek (oelek) De moeder aller sambals ....

Sambal bawang