Sambal bawang

Sambal bawang is sambal met uien (bawang betekent ui) en knoflookLekker in hartige gerechten voor een extra pittigheid of, gewoon voor op een boterhammetje met kaas of pindakaas en tuurlijk bij de snacks.

Ingrediënten:

11 grote rode lomboks (Spaanse pepers)
5 sjalotjes
2 teentjes knoflook
stukje trassi
2 blaadjes
 djeruk purut (limoenblad)
zout naar smaak
2 tl gula djawa
een paar druppeltjes limoensap
plantaardige olie

Bereiding:

Doe de lombok, trassi, zout en de teentjes knoflook in een blender of wrijf deze ingrediënten fijn in de bekende ‘cobèk’ (vijzel). Snijd de sjalotjes in kleine stukjes.
Verwarm de olie in een wadjan of koekenpan. Bak de pepers, sjalotjes, knoflook, trassi en de limoenblaadjes een paar minuten. Breng de sambal op smaak met limoensap, gula djawa en zout. Fruit het mengsel tot de sjalotjes mooi gekarameliseerd zijn.

Trouwens: Er wordt ook wel eens een grote tomaat erdoor gedaan. Deze dan klein maken en samen bakken met de pepers etc.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Sambal kecap (ketjap)

Sambal ulek (oelek) De moeder aller sambals ....