Sambal bawang
Ingrediënten:
11
grote rode lomboks (Spaanse pepers)
5 sjalotjes
2 teentjes
knoflook
stukje trassi
2 blaadjes djeruk
purut (limoenblad)
zout
naar smaak
2 tl gula djawa
een paar druppeltjes
limoensap
plantaardige olie
Bereiding:
Doe
de lombok, trassi, zout en de teentjes knoflook in een blender of
wrijf deze ingrediënten fijn in de bekende ‘cobèk’
(vijzel).
Snijd de sjalotjes in kleine stukjes.
Verwarm de olie in een
wadjan of koekenpan. Bak de pepers, sjalotjes, knoflook, trassi en de
limoenblaadjes een paar minuten. Breng de sambal op smaak met
limoensap, gula djawa en zout. Fruit het mengsel tot de sjalotjes
mooi gekarameliseerd zijn.
Trouwens: Er wordt ook wel eens een grote tomaat erdoor gedaan. Deze dan klein maken en samen bakken met de pepers etc.
Reacties
Een reactie posten