Sambal aardbei
Ingrediënten:
5 grote rode lomboks (Spaanse pepers) zaadjes erin laten voor een beetje extra pittigheid.
1 ui
2 tenen knoflook
2 theel suiker (gula djawa is het lekkerst)
½ theel zout
plantaardige olie om in te bakken
sap van een limoentje
Bereiding:
Was de aardbeitjes en zet ze eventjes apart. Snijd nu de knoflook, ui en de lomboks grof en doe ze dan in de blender samen met het beetje zout en de gula djawa. (suiker)
Alles uit de blender en fruit het mengsel eventjes aan. Plet de aardbeien en voeg dit in de pan bij het aangefruite mensel. Voeg als laatste een beetje limoensap (uit een flesje of vers) erbij. Goed roeren. Pan uit en goed laten afkoelen.
Als de sambal is afgekoeld dan kan je deze in, goed schoongemaakte, potjes doen en in de ijskast bewaren. Blijft zeker een paar weken goed.
Een tip: Als je het potje hebt geopend dan een paar druppeltjes olie erop doen. Dan komt er minder snel schimmel op.
Reacties
Een reactie posten