Sambal aardbei


Zoet, fruitig en toch pikant. Heerlijke zoete sambal met aardbeien. Deze frisse
sambal smaakt heerlijk bij een kipgerecht, fruitsalade maar ook op een boterham met kaas. Aardbeiensambal over de kaas en smullen maar.

Ingrediënten:

5 grote rode lomboks (Spaanse pepers) zaadjes erin laten voor een beetje extra pittigheid.

ong.150 gram aardbeien
1 ui
2 tenen knoflook
2 theel suiker (gula djawa is het lekkerst)
½ theel zout
plantaardige olie om in te bakken
sap van een limoentje

Bereiding:

Was de aardbeitjes en zet ze eventjes apart. Snijd nu de knoflook, ui en de lomboks grof en doe ze dan in de blender samen met het beetje zout en de gula djawa. (suiker)

Alles uit de blender en fruit het mengsel eventjes aan. Plet de aardbeien en voeg dit in de pan bij het aangefruite mensel. Voeg als laatste een beetje limoensap (uit een flesje of vers) erbij. Goed roeren. Pan uit en goed laten afkoelen.

Als de sambal is afgekoeld dan kan je deze in, goed schoongemaakte, potjes doen en in de ijskast bewaren. Blijft zeker een paar weken goed.

Een tip: Als je het potje hebt geopend dan een paar druppeltjes olie erop doen. Dan komt er minder snel schimmel op.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Sambal kecap (ketjap)

Sambal ulek (oelek) De moeder aller sambals ....

Sambal bawang